Valentin napra, karácsonyra, születésnapra, évfordulóra

Valentin napra, karácsonyra, születésnapra, házassági évfordulóra saját kezűleg készíthető ajándékok, olcsó alapanyagokból, nagyszerű ötletekkel. Egyedi meglepetés, kreatív ajándék szerelmemnek.

Linkek

Üvegfestés: ajándék képkeret készítés

Egy olcsó alapanyagok felhasználásával, otthon egyszerűen elkészíthető, kreatív ajándék tipp: képkeret készítés sajátkezűleg.

Hozzávaló:

  • képkeret: vagy natúr fa keretű, vagy a legolcsóbb Klip-fix üveg képkeret (ezt már 500 Ft körül megveheted a nagyobb áruházakban, pl. Tesco, Auchan, Cora vagy Kika, Ikea)
  • üvegfesték: az alkalomhoz illő díszítés színeivel. Kontúrnak javasolt a csillogó szín, pl. arany, ezüst, a 3D hatás miatt.
  • batikolt csomagolópapír: ez lesz a fotó háttér. A színe illeszkedjen a festett díszítés színéhez. (Batikolt csomagolópapírt használnak a virágárusok is)

A fotógyűjtemény legjobb darabját válaszd ki, ami illik az alkalomhoz. Valentin napra páros fotó kell, karácsonyra téli fotó, házassági évfordulóra is páros fotó kell, születésnapra egy fontos eseményről választott fotó is jó.

A fotó méreténél nagyobb képkeretet használj, és a fotó alá helyezd a batikolt csomagolópapírt. Ez jó hátteret ad a fotónak is és az üvegfestés is kiemelkedik rajta. A csillogó kontur festék 3D-s kiemelést ad, kicsit visszaveri a környező fényeket, ezáltal nagyon látványos. Ez egy egyedi módszer, nagyüzemben még nem láttam ilyen teméket.

Üvegfestő sablon letölthető az internetről, szánj rá egy kis időt és találd meg, hol van az alkalomhoz illő üvegfestő minta-gyűjtemény.

A háttérre helyezett fotót rakd be a képkeretbe és kívülről festhetsz rá mintát a képkeret üvegére. Jó színösszeállítással nagyon feldobható a a képkeret.

Fa képkeret készítés esetén, a fa részre lakkragasztó segítségével ragaszthatsz aprószemű termést, pl. mák, rizs, kukorica, lencse. Ezekből kirakott ábra is nagyon hangulatos lesz. Szintén a hipermarketben szoktam körülnézni a megfelelő termések beszerzésénél, 2-300 Ft-ért lehet kapni egy-egy adag termést. Ez adja a kézzel készíthető ajándék egyedi értékét.

Ha a fotóalbum több képét felhasználod, akkor egy - azonos motívum díszítésű - sorozat készíthető. A több saját készítésű képkeret a falra egy sorba felszögezve egyszerű lakberendezési tárgyként emeli a szoba hangulatát. Ez a saját kezűleg készített képkeret tökéletes karácsonyi ajándék, meglepetés a szerelmemnek.

Hamarosan bemutatom: 3D képeslap készítés otthon.

1 komment

Címkék: termés képkeret üvegfestés hellókarácsony képtartó sajátkezűleg készíthető ajándék ajándék tippek ajándék készítés kreatív ajándék képkeret készítés